Historie

In 1984 is De Poort BV te Bergen op Zoom opgericht door C.Pipping  sr, vader van de huidige directeur.
Men is destijds begonnen met één monteur, binnen 2 jaar bedroeg het vast personeelsbestand 25 medewerkers . De meeste van hen waren afkomstig van de voormalige werkgever van de oprichter. Hierdoor was het mogelijk om direct met voldoende ervaring en vakmanschap het bedrijf groter te maken. Dit in combinatie met een aantal klanten die al snel het vertrouwen uitspraken was de basis van een succesvolle start.

In 1987 werd, gescheiden van De Poort BV (carbonsteel) een aparte roestvrijstaal afdeling opgericht. In eerste instantie zou deze afdeling volledig zelfstandig functioneren, inmiddels is deze afdeling volledig geïntegreerd binnen De Poort BV. Er is één centrale inkoop, administratie en projectbureau. Wel vindt er een gescheiden verwerking van rvs en aluminium plaats.

C.Pipping jr is sinds 1996 directeur/eigenaar en de bedrijven hebben momenteel ongeveer 50 medewerkers.
Apparatenbouw en Machinefabriek De Poort BV en Roestvrijstaalbouw Pipping BV zijn sinds 2000 in het bezit van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Aanvankelijk volgens de norm Iso 9002:1994 en aansluitend volgens Iso 9001:2000 / resp 2008. Bovendien zijn we in het bezit van een Vca ** certificaat sinds 2000.